Helle-Norsk jente i London - Blå sko og lykke

Blå sko og lykke


Dette er den syvende boken i serien til Alexander McCall Smith om Mma Ramotswe og Damenes Detektivbyrå nr. 1. Da Mma Ramotswe mistet faren sin arvet hun en hel masse kyr, som er det som blir sett på som formue nede i Botswana, hun brukte da en del av disse kyrene for å starte et eget firma, nemlig Damenes detektivbyrå nr. 1. Dette skjer jo da så klart i bok en, men historien fortsetter i bok etter bok. Det finnes nå 11 bøker av denne serien, men de tre siste har ikke kommet på norsk enda, men like greit å lese bøker på engelsk.

 Hvert fall, dette er ekstremt lettleste bøker, rett og slett bare en veldig fornøyelig god historie, hvor man får en titt inn i dagliglivet til alle karakterene i boken nede i Botswana. Jeg er faktisk på ferie når jeg leser disse bøkene, alt er så realistisk og godt beskrevet at jeg føler jeg er nede i Botswana med dem. De gir deg rett og slett et litt annet syn på livet. Veldig lærereike er de også. Men noen tenker sikkert, hvordan kan en skotte(faktisk) vite om livet i Botswana og skrive så realistisk om det, men han har nemlig bodd i Botswana en del av livet sitt. Og mange av problemene Mma Ramotswe møter på jobben er faktisk problemer Alexander møtte på mens han besøkte lokalbefolkningen. 

Så om du liker å reise til andre land, og trenger en lettlest bok, eller serie, så er denne serien virkelig å anbefale!


Signatur

Kommentarer
Postet av: Allimac

så digg å være i London et år! Det hørtes herlig ut!

jeg var selv i USA og vet godt hvordan det er å være borte et år. Du får kose deg :) Jeg lover deg, tiden går sykt fort!!! hehe

12.aug.2010 @ 22:23
My page: http://www.mywonderwall.blogg.no
Postet av: Helle i London

Camilla: Ja jeg gleder meg noe helt sykt!=D

Å så digg! Hvor i Usa var du?=)

Ja uff, det jeg er redd for.... haha

12.aug.2010 @ 22:56
My page: http://mylondonlife.blogg.no/
Postet av: julie.

flink helle leser bøker ! <3

12.aug.2010 @ 23:20
My page: http://juliemw.blogg.no

Bare litt info: Jeg kommenterer ALLTID tilbake, men om du spør om det eller legger igjen reklame, ja da kan du glemme det :)

Navn:
Slipp og fyll ut hver gang

Mail: (Bare jeg som får se)

Din side:

Kommentar:Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/21093878
hits Free advertising